Sæson 2020/2021 07.09.2020  -  18.06.2021
Vejledning

Forældre/barn 1-5 år (Fbarn)
1 - Fartbøller 2-3 år, Mandage kl. 16.30-17.30 på Åby skole
Kom og vær med til kvalitetstid hvor bevægelse, leg, sang og rytme er i centrum. Det er timen, hvor vi hygger, fjoller og får sved på panden. Vi skal have det sjovt og grine sammen alt imens vi arbejder med motorik og kropsbevidsthed. Vi bygger redskabsbaner, bruger bolde, faldskærm og andre spændende ting.
Alle aktiviteter tilgodeser alle alderstrin og kan laves af alle børn uanset niveau. Så meld jer til hvis I har lyst til at give den gas med os til en times sjov gymnastik mandage 16.30 på Åby skole!
 
2 - Forældre/barn 1-3 år, Tirsdage kl. 16:30-17:30 på Åby skole
Skal vi hoppe, springe, danse, synge og fjolle? Vera på 1,5 år og Line på 34 år, er klar på en sjov time tirsdag eftermiddag. Vi skal udfordre børnenes og de voksnes motorik, vi skal have det sjovt og have en dejlig stund sammen. Er du vuggestue-alder og har du en mor, far, farmor, morfar eller tante der vil være med, så glæder vi os til at se jer.
 
3 - Klar, Parat til Fart, 2-5 år, Torsdage kl. 17:00-18:00 på Gammelgårdsskolen i pigesalen
Beskrivelse er på vej
 
4 - Fuld fart frem, 2-5 år, Torsdage kl. 17:00-18:00 på Gammelgårdsskolen i drengesalen
Her er plads til fart og råb, ro og sang, sjov og leg. For alle gymnastikbørn ifølge med en voksen. Vi danser, hopper, triller og kravler. Vi anvender forskellige redskaber og rekvisitter. Gymnastik fyldt med udfordringer og sejre for alle små vilde, nysgerrige og stille gymnaster.
Tilmeld/Læs mere - (0)

Puslinge 3-5 år (Pus)

11 - Græshopperne, 3-5 år, Mandage kl. 16:00-17:00 på Gammelgårdsskolen
Så er det Græshoppetid. Er du mellem 3-5 år, og vil du gerne lære at lave flotte koldbøtter, hoppe i trampolin og slå vejrmøller, så er græshopperne et hold for dig. Vi skal lege, svede, løbe, springe og have det rigtigt sjovt sammen. Så er du en dreng eller pige, der har lyst til at give den gas i gymnastiksalen, så vil vi gerne have dig med ombord. Vi glæder os til at se dig.
Uden forældre i salen.
 
12 - Abeunger, 3-5 år, Onsdage kl. 16:00-17:00 på Gammelgårdsskolen
Vil du hoppe og springe, dreje og hænge. Få stærke arme og en masse varme. Lære grundmotorik til salto og flik. Vi danser og vi fjoller uden mor og far. På ABEUNGER er der plads til alle drenge og piger (3-5 år), der vil give den en skalle.
Uden forældre i salen.
 
13 - Springlopperne, 3-5 år, Onsdage kl. 17:00-18:00 på Gammelgårdsskolen
Springlopperne er for dig mellem 3-5 år der er klar til at tumle, lege og lære basal gymnastik, imens vi har det sjovt. Her er både plads til dem der har gået til gymnastik tidligere og dem som er helt nye.
Uden forældre i salen.  
 
14 - Krudtuglerne, 3-5 år, Torsdage kl. 17.00-18.00 på Åby Skole
Et gymnastikhold for både drenge og piger.
Vi skal lege på redskabsbaner, øve kolbøtter og vejrmøller, danse og løbe til musik, springe højt og have det sjovt sammen.
Uden forældre i salen.
Tilmeld/Læs mere - (0)

Børn 5 år - 3. klasse (Børn)
21 - Power Puff, 5-7 år, Tirsdage kl. 17:30-18:30 på Åby skole
Holdet er for dig der kan lide at danse og have det sjovt. Timen er bygget om omkring det dansende element men der er også plads til leg og grin. Vi danser mange forskellige stilarter fra klassisk til street og hiphop. Vi lærer typisk 2-3 serier på en sæson som afsluttes med opvisninger i foråret. Forældre er velkomne i salen første gang, der skal påregnes en udgift til opvisningstøj.
 
Cool Kidz, 2.-5. kl., Onsdage kl. 17:00-18:00 på Gammelgårdsskolen
Udbydes, men ses under holdgruppen "Junior 4. klasse+" - Hold nr. 31
 
22 - Springbomberne, 0.-2.klasse - Piger, Torsdage kl. 16:00-17:00 på Gammelgårdsskolen
Er du frisk på spas og spring så er ”Springbomberne – Piger” lige noget for dig! Vi skal stå på hænder, slå vejrmøller og lave kraftspring, hoppe højt i trampolin, lave salto og bygge op til flik-flak. Frem til opvisningen laver vi en rytmisk serie til god musik. Vi inddeler børnene i mindre hold efter behov for udfordring og udvikling på deres eget niveau.
En gymnastiktime vil typisk forløbe med opvarmning kun for piger – det kan være smålege eller boldspil – og derefter går vi til springdelen, hvor vi har baner i begge sale, og pigerne roterer i deres grupper på springbanerne i turnus med drengenes grupper. Timen slutter af med hygge og udspænding kun for piger. Vi glæder os!
 
23 - Springtøser, 2.-4. kl., Tirsdage kl. 16:00-17:30 og Onsdage kl. 18:00-19:00 på Gammelgårdsskolen
Vi fortsætter med springtøserne i endnu en sæson, og skruer lidt op for tempo og sværhedsgraden - nu med to gange træning hver uge. Holdet er for øvede gymnastikpiger i 2.-4. klasse, som elsker at træne, springe og "tumle". Vi arbejder både med de grundlæggende øvelser indenfor spring og også med spring som flik-flak, araber, kraftspring, salto og meget mere. "Tirsdag er hovedtræningen", hvor vi også træner til opvisningen, når den tid kommer. Du kan derfor ikke gå på holdet, hvis du ikke har mulighed for at træne om tirsdagen. Onsdagstræningen vil have fokus på at øve endnu mere springteknik, styr og kondition.
 
24 – Springbomberne, 0.-3.klasse – Drenge, Torsdage kl. 16:00-17:00 på Gammelgårdsskolen
Er du frisk på spas, spring og drengetons så er ”Springbomberne – Drenge” lige noget for dig. Vi skal stå på hænder, slå vejrmøller og lave kraftspring, hoppe højt i trampolinen, lave salto og bygge op til flik-flak. Frem til opvisningen laver vi en sekvens bestående af fysik og drengesved. Vi inddeler børnene i mindre hold efter behov for udfordring og udvikling på deres eget niveau.
En gymnastiktime vil typisk forløbe med opvarmning kun for drenge – det kan være smålege eller boldspil – og derefter går vi til springdelen, hvor vi har baner i begge sale, og drengene roterer i deres grupper på springbanerne i turnus med pigernes grupper. Timen slutter af med hygge kun for drenge. Vi glæder os!
Tilmeld/Læs mere - (0)

Juniorer 4. klasse+ (Junio)
31 - Cool Kidz, 2.-5. kl., Onsdage kl. 17:00-18:00 på Gammelgårdsskolen
Cool kidz er et dansehold for børn i 2. til 5. klasse. Vi danser til forskellige sange, som så bliver mixet sammen. Til foråret skal vi optræde med dansene til en eller flere opvisninger. I en normal undervisningstime varmer vi lidt op til noget musik, leger en leg, danser det meste af timen og slutter af med lidt leg igen eller lidt udstrækning. Det skal være sjovt at gå på holdet og der skal være plads til at man kan være lidt fjollet en gang imellem, samtidig med at vi stadig får danset en masse og lært noget.
 
32 - Øvede spring, 4. kl+, Torsdage kl. 18:00-20:00 på Gammelgårdsskolen
Øvede spring 4 kl+ er et tilbud til aspirerende gymnaster, som har lyst til hver torsdag, at møde op til en hård og spændende træning, der byder på udfordringer, som klargør gymnasten til opvisningssæsonen. Der trænes både spring og rytme på passende niveau, og derfor følger der også mindstekrav til gymnasterne på øvede spring 4 kl+, da de skal være modne nok til at kunne tage ansvar i og udenfor træningerne, samt have en grundforståelse for rytme- og springgymnastik i form af at kunne udføre følgende: Kraftspring, araberspring og være velkendt med flik-flaks på airtrack (med modtagning), lukket/hoftebøjet salto i trampolin, have en forståelse med at tælle takter i sange, samt en sikker udførelse af en acceptabel håndstand. Vi glæder os til at se dig på et springhold, hvor øvede springgymnaster sammen kan have det sjovt, med at dygtiggøre sig yderligere.
 
34 - EKSTRAPLADSER AAIF Adventures, 6. kl+, Mandag kl. 17.00-18.45 på Gammelgårdsskolen
Tilmeldingen for tidligere gymnaster er slut, og da enkelte er sprunget fra AAIF Adventures i sidste øjeblik, har vi nu den unikke mulighed for at åbne op for 3 nye springere på holdet. Da holdet har trænet gennem de sidste to år, er det en forudsætning at du har gået til gymnastik, herunder erfaring med både springgymnastik og rytmisk gymnastik.
AAIF Adventures har i de sidste to år arbejdet hen mod en rejse til Italien i sommeren 2020, men grundet corona er rejsen udskudt et år til 2021. Som ny gymnast på holdet, betyder det også, at du skal være klar til at rejse 3. Juli 2021 - 10.juli 2021.
En del af kontingentet der betales ved tilmelding (3500kr), dækker de rater, som de tidligere gymnaster har betalt gennem de sidste to år: 2500 kr. Det er vigtigt at du har lyst til at blive en del af AAIF Adventures, både socialt og spring-/rytmemæssigt. Vi træner mandag kl. 17.00-18:45, og der kommer i løbet af sæsonen udgifter til dragter samt en sidste ratebetaling mv. frem mod afrejse. Der kan forkomme aktiviteter mhp. at samle penge ind til turen, hvor det forventes at både gymnaster og forældrer deltager. Efter tilmelding, kan der sendes budget, for at få overblik over økonomien. Spørgsmål forud for tilmelding kan rettes til instruktør Maija Bindzuz på: formand@aaifgym.dk
Tilmeld/Læs mere - (1)

Karate (Bkar)
41 - Begynderhold, 1.klasse +, Onsdage kl. 17:00-18:00 på Åby skole
Begynderhold Karate for alle der minimum går i 1. klasse, forældre og andre voksne er også velkomne. Træningen vil bestå af opvarmning, karateteknikker, makkerøvelser, diverse kamplege.
 
42 - Orange bælte og 4.klasse (øvet), Mandag kl. 17:30-18:30, onsdag kl. 18:00-19:00 på Åby skole
Øvet karate hold for alle der minimum har orange bælte og går i minimum 4. klasse. Børn og voksne træner sammen. Træningen vil bestå af opvarmning, karateteknikker og makkerøvelser.
 
43 - Lilla bælte /min. 15 år (øvet), Mandage kl. 17:30-19:00 og onsdage kl. 18:00-19:30 på Åby skole
Øvet karate voksne og unge - minimum krav er orange bælte og 15 år. Den første del af træningen foregår sammen med hold 42 - herefter har vi 30 minutter ekstra til avanceret kata, kumite og fysisk træning.
 
Kamptræning, Fredag kl. 17.30-19:00 på Åby skole
Træning for alle børn og unge der er tilmeldt et af foreningens karatehold. Deltagelse kræver minimum orange bælte. Fredagstræningerne kræver ikke yderligere tilmelding.
Tilmeld/Læs mere - (2)

Smart training (Smart)
65 - SMART-Training, 16-99 år, Mandage kl. 16:45-17:45 på Åby bibliotek
(Holdet har 10 træningsgange og starter mandag d. 11.01.2021 og slutter mandag d. 22.03.2021.)
 
SMART training er træning af hjernen gennem enkle og ikke anstrengende fysiske bevægelser. Bliv udfordret og få stimuleret din motoriske, sensoriske og logiske formåen. Herved bedres formentlig både koncentration, indlæringsevne og hukommelse. Træningen øger evne til overblik i hverdagen og forbedrer din modstandskraft mod stress.
Man skal kunne bevæge sig rundt og bruge arme og ben, men alle aktiviteter er med lav puls og uden hop eller løb. Alligevel kan koncentration og hjernegymnastik give sved på panden. Tag ven, veninde, kæreste, ægtefælle under armen. Det er sjovt at følges og dejligt at dele oplevelser. I vil helt sikkert komme til at grine en hel masse sammen, når hjernen sættes på uvante opgaver. En del af øvelserne kan også med fordel trænes hjemme nogle gange om ugen. Behageligt tøj og sko anbefales.
Tilmeld/Læs mere - (1)

Voksne (Voks)
51 - Aabyhøj United, 18 år+, Mandage kl. 19:00-20:30 på Gammelgårdsskolen
Mener du heller ikke at du er blevet for gammel til at lave gymnastik, og har du mod på at skulle starte til rytmisk gymnastik for voksne? “Then let´s get united!
Holdet er både for den nye, den utrænede, den trænede, den øvede og den rustne gymnast som har lyst til at tage fat om fed gymnastik, rytmik, teknik og bevægelse. På holdet vil der blive lagt fokus på fysisk grundtræning, rytmisk grundgymnastik og sving, men vi vil generelt arbejde med blandede stilarter, og måske et håndredskab. Træningerne vil blive opbygget omkring grundig opvarmning, efterfulgt af kortere eller længere rytmiske sekvenser til god musik og slutteligt vil vi lave styrke og konditionstræning, hvor vi får brændt de sidste kræfter af. Hvis vi har mod på at skulle lave en opvisning eller to til foråret (hvilket jeg sigter efter), så vil vi sammensætte nogle af de lærte sekvenser til et lille opvisningsprogram på ca. 8 minutter. Er DU klar ? Det er JEG! Så jeg håber vi ses til fed rytme gymnastik for voksne :)
 
52 - Zumba Gold, Mandage kl. 10:00-11:00 på Elværket
Zumba®Gold er de populære trin fra Zumba®Fitness på et niveau, hvor alle kan være med. Du får den samme gode oplevelse, men i lidt lavere tempo og med en let reduceret sværhedsgrad. Du får en sjov og afvekslende træning, hvor du både får brugt din krop, træner balancen og får din puls i vejret. Zumba®Gold styrker din kondition, koncentration, koordinering og stimulerer fedtforbrændingen. Vi danser til latininspireret og anden glad musik.
Zumba®Gold er særlig egnet til dig, der måske er lidt ældre, ikke er vant til at træne, er overvægtig eller af andre grunde har brug for lidt mere skånsom træning. Kom i tøj du kan bevæge dig frit i og et par lette indendørs sko. Husk smil og vandflaske – du får brug for begge dele! Holdet er for både fortsættere og nybegyndere. Der undervises i 55 minutter.
 
53 - Zumba Fitness, Mandage kl. 19:00-20:00 i Globus1, Studio
Zumba®Fitness er enkle dansebidder inspireret af latin-danse og aerobic. Krop og sjæl kommer i sving, smilet kommer frem og du får sved på panden. Zumba®Fitness er for alle aldersgrupper og kan dyrkes på flere niveauer. Du gør blot, hvad du kan og nyder musikken og stemningen - så kommer formen hen ad vejen. Zumba®Fitness styrker konditionen og stimulerer fedtforbrændingen. I løbet af en træningstime veksles mellem intensive og lidt mere afdæmpede danse, så vi får pulsen op og ned nogle gange. Holdet er for både fortsættere og nybegyndere. Kom i dit sædvanlige gymnastiktøj eller andet behageligt tøj og et par lette indendørs sko. Husk også en vandflaske og dit smil – du får brug for begge dele!
Der undervises i 55 minutter.
 
54 - MOTION OG EFFEKT, Tirsdage kl. 17:30-19:00 på Gammelgaardsskolen
Få sved på panden og pulsen op til god musik. Vi starter med opvarmning og konditionstræning, efterfulgt af styrketræning med små håndredskaber. Vi laver pilates og effektøvelser, der bl.a. styrker musklerne og giver en god balance og kropsholdning. Vi afslutter med udspænding/udstrækning med vægt på nakke og skulder.
 
55 - HYGGE OG BOLD, Mænd 25 år+, Tirsdage kl. 19:00-21:00 på Gammelgaardsskolen
Holdet henvender sig til dig, som synes det er sjovt at spille bold! Holdet kommer ikke til at arbejde med at forfine din teknik eller give dig en større indføring i forskellige taktiske tilgange til boldspil. Holdets primære fokus vil være på at hygge sig med at spille en masse bold – fodbold, hockey, basketball, volleyball og meget andet. Har du lyst til at brænde noget krudt af sammen med andre fra kvarteret – på et hold, hvor det gælder om at røre sig og have det sjovt – og hvor ingen er verdensmester i noget, så er det her.
 
56 - FitFun for kvinder, Onsdage kl. 19:00-20:30 på Gammelgårdsskolen
- kort opvarming (ca 10 min)
- all round træningsprogram (ca 25 min puls/muskelstyrke/udholdenhed/balance). Fokus er på kvalitet i øvelserne og progression henover sæsonen.
- all over stræk/relax/balance (ca 10 min)
Her kan du vælge at slutte din træning, men har du lyst, kan du også blive og være med til - ugens udfordring. Vi vil gøre vores bedste for at tænke ud af boksen med sjove, afvekslende og udfordrende aktiviteter, som vi kan fordybe os i. Det kunne være fx hockey, Smart Training eller sjipning. Fun-delen kan fortsætte til kl. 21.
Vi ses selvfølgelig!
Bodil, Jane, Jytte og Charlotte
 
57 - FÅ DIG RØRT FOR KVINDER, 60 år+, Onsdage kl. 09:30-11:30 (Gymnastik 10.00-11.00 - Kaffe 11.00-11.30) på Elværket
Ønsker du at holde kroppen i gang, så er det holdet for dig. Vi starter hver gang med at varme godt op i muskler og led, hvorefter vi går i dybden med de store muskelgrupper, for til slut at lave udstræk og afspænding. Vi kommer til at arbejde med lettere styrketræning, kropsholdning, balance, åndedræt, koordination, puls op og meget mere, alt sammen til god musik, og i dit eget tempo. Vi skal være aktive i ca. 1 time, og når den aktive del er overstået, er der mulighed for lidt hyggesnak over en kop kaffe. HUSK: Det er aldrig for sent at gå i gang med at røre sig.
 
58 - Dancefit, Onsdage kl. 20:00-21:00 på Åby skole i drengesalen-
Dancefit 25-100 år
Trænger du til at motionere til god musik sammen med andre, trænger du til gode grin og trænger du til at danse som var du på disco i 50erne, 60erne, 70erne, 80erne, 90erne, 00erne eller igår? Så skal du komme og danse med os. Alle kan være med. ALLE. Hvis du bare har lyst til at danse og have det sjovt, så kan du.
 
59 - Morgenmotion for Seniorer, Torsdage kl. 9:00-11:00 på Elværket
Motiongymnastik for alle 60+ M/K der har lyst til at få kroppen rørt og hygge sig med andre seniore. 
Vi starter med en lille gåtur i Åbyparken, hvor vi laver lidt øvelser.
Herefter går vi ind på Elværket og træner videre med styrke, stræk og balance.
Vi bruger små redskaber, som bolde, klude og elastikker. Vi afslutter med afspænding.
Det hele til god musik, vi skal have sved på panden og smilet frem.
Bagefter hygger vi os med kaffe og rundstykker.  
 
60 - BODY ATTACK, 16-60 år, Torsdage kl. 19:00-20:30 på Gammelgårdsskolen
Går du og drømmer om at få en stærkere og mere tonet krop, samt smide de overflødige kilo så er Body Attack holdet for dig. Vi vil arbejde med de store og små muskelgrupper samt intensiv cardiotræning. Jeg står klar til at presse dig til det yderste og sammen nå frem til lige nøjagtig dit ønske om mål for træningen. Så er du til en time med sved på panden, masser af fede tracks, smil på læben og ømme muskler er Body Attack timen for dig. Jeg glæder mig til at se lige nøjagtig dig.
 
61 - Vinterfit, 20+, Torsdage kl. 20:00-21:00 på Gammelgårdsskolen
Skal formen holdes vedlige - så er dette et hold for dig. Vi vil have fokus på at få styrket og trimmet både ryg, arme, mave, baller og lår. Timen vil blive krydret med puls, konditionstræning og god musik. Vi skal arbejde med elastikker, håndvægte og hvad vi ellers finder på, som kan udfordre vores krop.
Det er en time med sved på panden og for dig der er 20+ uanset motionsstatus.
 
63 - Pilates for begyndere og let øvede , Onsdage kl. 17:00-18:00 på Åby skole i pigesalen
Pilates er en mild træningsform, der for det meste foregår i et stille tempo. Fokus ligger i at få trænet core-muskulaturen, der gør ryggen stærk og giver et godt fundament for hele kroppen. Jeg guider dig igennem øvelserne og har du brug for alternativer, har jeg forslag til øvelsesvarianter.  
 
64 - Yoga: Simpelt og effektivt, Mandage kl. 19:15-20:30 på Åby skole pigesalen
(De første 15 min er frivillig).
Start ugen med en yogatime, hvor du lærer at lytte til krop og sjæl og bare være med dig selv.
Rammen er hatha yoga en klassisk form for yoga med fokus på én stilling ad gangen i et tempo, så alle kan være med. 
Vi er aktive, og der vil komme sved på panden. Timen kan krydres med ashtanga yoga, som det passer ind.
Vi kommer hele kroppen igennem, arbejder med ve
Tilmeld/Læs mere - (0)